Türk Ticaretinin ve Üretiminin Korunması Kanunu
- Kızıl Kurt Teşkilatı
- 9 Ağu 2018
- 2 dakikada okunur

- Türk Dünyası'nda yabancı şirketlerin pazar payı % 10'u aşamayacaktır. Kalan % 90'lık payı yerli şirketler ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile Kamu Katılımlı İktisadi Teşebbüsleri karşılayacaktır.
- Türk Dünyası'nda üretim tesisleri açan yabancı firmaların pazar payı % 20'yi aşamayacaktır. Kalan % 80'lik payı yabancı şirketler ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri ile Kamu Katılımlı İktisadi Teşebbüsleri karşılayacaktır.
- Yerli firmaların yerli talebi karşılayabilmesi durumunda yabancı firmalara işletme lisansı verilmeyecektir.
- Türk Dünyası'nda kullanılacak bütün reklamlar ve tanıtım çalışmaları yine Türk Dünyası'nda hazırlanacaktır. Basım, montaja hazırlama ve diğer bütün işler yine Türk Dünyası içerisinde yapılacaktır.
- Türk Dünyası'nın yüksek öncelikli ihtiyacı olup gelişimi üzerine eğitim verecek ve Türk katılımcılara birşeyler öğretecek eğitim kurumlarının ve bazı tesislerin yabancılar tarafından kurulmasına müsaade edilecektir. Lisanslar en çok 20 senelik olacak, her 2 senede bir "fayda analizi" yapmak üzere denetmenler devlet tarafından gönderilecektir.
- Tarım, gıda ve içecek üretim, dağıtım ve satış alanlarında "üretime dayalı" konularda Ziraat Mühendisleri, "denetlemeye ve analize" dayalı konularda serbest Biyologlar görevli olacaklardır.
- Her konuda doğanın, suyun ve canlılığın korunması konularına öncelikli önem verilecektir. Çevre Etki Değerlendirme Raporu yanı sıra serbest Biyologlardan oluşacak bir Konsey kararı da olmadan hiçbir şey yapılamayacaktır.
- Yabancı firmalar kendi başlarına ülkede firma kuramayacaklardır. Türklerin payı en az % 51 olacak, bu pay yabancı unsurlara veya yabancı unsurların yerli temsilcilerine devredilemeyecek veya satılamayacaktır.
- Tarım ve gıda ürünleri üretiminde GDO'lu tohumlar kullanılmayacak, kimyasallar bilinçli biçimde kullanılacak, zararlı böceklerle doğal yollarla mücadele edilecek ve hormon kullanılmayacaktır. Konvansiyonel tarım yapılmayacaktır.
- Kişisel bilgisayar, telefon ya da benzeri ürünler alımlarında bir kişi bir ürünü en az 7 sene kullanacaktır. Bir kişi aynı kalemden tek bir ürün sahibi olabilecektir. Çok pahalı ürünlerin Türk yurtluklarına girişine müsaade edilmeyecektir. Geçerli bir sebep sunulursa çok pahalı ürünler devlet tarafından temin edilip ilgili kişiye veya işletmeye teslim edilecektir.
- Kişilerin gelirlerinden fazla harcamalarına müsaade edilmeyecektir.
- Her eve ve işletmeye ücretsiz internet hattı bağlanacaktır. Her hatta 10 mb hızında 50 gb veri transferi hakkı tanınacaktır.
- Vergi türleri ve oranları azaltılacaktır. Bir devletin vatandaşından % 10'un üzerinde vergi alması haramdır. Kişilere ve esnafa dönük olarak sadece % 10 gelir vergisi olacaktır. İşletmelerden ise ithalat ya da ihracat vergileri gibi ilaveler alınabilecektir. Bunların oranları da % 10'u geçmeyecektir. Devlet, kamusal hzimetler için ihtiyacı olan parayı Kamu İktisadi Teşebbüsleri üzerinden kazanacaktır. Devletin bol keseden harcamasının önüne geçilecektir.
Comments