Türkün Dünyası ve Diğerleri - III / Kırım Davasına Giriş
- Kızıl Kurt Teşkilatı
- 9 Ağu 2018
- 4 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 11 Ağu 2018

Hazırlayan: Asel Hanbayeva / 2018
Müslüman Türk Dünyası'nın ve Türk Macarların hali:
Kâfir toplumlar Türklükten ayrılıp bambaşka formlara girdikten, sonra da Yahudiliğin ve Hıristiyanlığın kör taassuba dayalı sapkın inanç modelleri ile yüzyüze kaldıktan sonra ataları olan Türklere karşı acımasızca, akılsızca, batılane şekillerde bakın Türk düşmanları Türk yurtluklarının başına nasıl belalar örmüşler:
5. Kırım: Moğol akınları sırasında Anadolu yönünde gelen Tatar Türklerinin bir bölümü bugünkü Ukrayna topraklarına kadar geldiler. Kırım Yarımadası'nı kendilerine merkez kıldılar. Burada Osmanlı Sarayına benzer bir saray yaptılar. Osmanlı'ya tabi olduklarını belirttiler. Yavuz Sultan Selim Han zamanından itibaren Türk Osmanlı Ordusu'nun sağ kolunu teşkil ettiler. Yusuf Giray Han, Türk teamüllerine uygun şekilde Aşina Asil Soyu mensubu idi ve soyu Cengiz Han'a gidiyordu. Onun için de "Han" lakabını taşıyordu. Yavuz zamanına kadar Osmanlı'da bu yoktu. Ancak Yusuf Giray Han kızını Yavuz'a vererek Osmanlı'ya kan bağı sağladı ve Osmanlı padişahları da "Han" unvanını kullanabilme hakkı elde etti. Kırım-Tatar Beyliği veya Devleti, Osmanlı'nın Avrupa'ya düzenlediği seferlerde yer aldı. Kuzeyde Estonya'ya, batıda Polonya'ya, doğuda Moskova'ya kadar etki alanı bulunuyordu. Ruslar SSCB zamanında Müslüman Türklere zorunlu göç, soykırım, kıyım, katliam, insanlık dışı muamele, din düşmanlığı faaliyetlerine başladı. Lenin zamanında Orta Asya'da bir ayda 4 milyondan fazla Türk katledilirken Kırım'daki yüzbinlerce Türk ise zorunlu göçe tabi tutulmuştur. Kapalı trenlere tıkılan yüzbinlerce insan Kırım'dan alınarak Orta Asya'ya ve Sibirya'ya taşınmıştır. Trenlerdeki Türklerin 2/3'ünden fazlası hastalıklar, havasızlık, susuzluk, kötü hava koşulları yüzünden ölmüştür. Sonrasında ise Tatar Türklerine Kırım'a dönüş yasağı getirilmiştir. SSCB dağıldıktan sonra kurulan Ukrayna devleti içinde kalan Kırım'a bir kesim Türkler dönebilmiştir. Ancak yakın zamanda Rusya Ukrayna'ya saldırılarak geçmiş ve Kırım'ı tekrar işgal etmiştir. Kırım Tatar Meclisi kapatılarak meclis üyeleri hapsedilmiştir. Bir de Ruslar sevimli görünmek için Kırım'a sarışın, güzel bir kadını yönetici atamışlardır. Her ne hikmetse, "Kırım" denilince dünya Kırım Türklerinin dramını değil o cinsel meta halinde kullanılan kadını hatırlamaktadır. 1944'te gerçekleşen zorunlu göç ve katliam faaliyetlerini anlatan şarkılar ve türküler yakılmıştır. Kırımlı Cemile (Jamala) ismindeki sanatçı Eurovision Şarkı Yarışması bünyesinde söylediği "1944" isimli şarkısıyla birinci seçilmiştir. Kırım'dan kaçabilen Türkler o zamanlar Türkiye'ye göçmüşlerdir.
Aşağıdaki iki bölümle ilgili Kızıl Kurt'a bilgiler gönderin, birliğimiz için bilgiler kullanılsın. Çeşitli bilgiler, belgeler, fotoğraflar, videolar, grafikler, tablolar, ses dosyaları, haritalar, vs. gönderebilirsiniz.
I. Kırım'daki Türk kardeşlerimize bir soralım:
1. Kırım'da neler oluyor? Rusya’nın Kırım Türklerine zulümleri sürüyor mu? 2. Kırım'daki çatışmalar neden ve nasıl oluyor? Gelişmeler neler? 3. Ukrayna ile Rusların Kırım üzerine emelleri neler? 4. Ruslar neden illa ki Kırım istiyor? 5. Türklerin Kırım'da ve Kırım üzerine teşkilatlanmalarını yeterli görüyor musunuz? Başka neler yapılabilir? 6. Türklerin liderlerini yeterli görüyor musunuz? Liderler nasıl tavırlar izlemeli ve neler yapmalı? 7. Kırım'ın geleceğini nasıl görüyorsunuz, Turan Birliği'ne nasıl bakıyorsunuz? 8. Türk devletlerinin size bakışı nasıl, size maddi ve manevi destek veriyorlar mı? 9. Türk milletinin size bakışı nasıl, size maddi ve manevi destek veriyorlar mı? 10. Millet olarak sizce neler eksik ya da hatalı, neler ve nasıl olmalı? 11. Mevcut Türk devletlerinin hükümetlerinin Kırım'a karşı tavırları nasıl? 12. ABD'nin ve Rusya'nın Kırım'a karşı tavırları ve bakışı nasıl?
II. Şunlar hakkında bilgiler toplayalım:
1. Kırım ve Kırım Türkü genel ve siyasi tarihi. 2. Kırım 'daki toplumların yapısı ve ortaya çıkışları. 3. Kırım 'ın kültürel ve sanatsal yapısı. 4. Kırım 'ın siyasi ve politik yapısı. 5. Kırımın Türk köklerine bakış açısı. 6. Kırım'ın ve Kırım Türklerinin Turan'a ve Türk-Turan Birliği'ne karşı tutumları. 7. Kırım Türklerinin ve Kırım'ın geleceği. 8. Kırım Türklerinin sosyal problemleri. 9. Kırım Türklerinin tarih boyunca önemli liderleri ve siyasetçileri. 10. Kırım Türklerinin tarih boyunca önemli kültür ve sanat insanları. 11. Kırım Türklerinin önemli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri. 12. Kırım ekonomisi ve ticari yaşamı. 13. Kırım Türk hükümeti ve idari yapısı. 14. Kırım Türklerinin diğer Türklerle sosyal, siyasi ve kültürel ilişkileri. 15. Kırım Türklerinin dini inancı ve diğer dinlere bakış açıları. 16. Hıristiyanların Kırım ve Kırım Türkleri üzerine etkisi. 17. Kırım'ın bağlı olduğu uluslararası teşkilatlar. 18. Kırım'ın doğal yapısı. 19. Kırım'ın doğal ve maden kaynakları. 20. Kırım'ın doğa ile ilgili sorunları. 21. Kırım'ın önemli kentleri ve kent yapıları. 22. Kırım'da çıkan gazeteler, dergiler, bültenler. 23. Kırım'ın önemli tv ve radyo kanalları. 24. Kırım'daki kapitali yöneten çevreler. 25. Kırım Türkçesi ile Anadolu Türkçesi arasındaki benzer yönler, Kırım Türkçesi’nin gelişim süreci. 26. Kırım'da eğitim sistemi. 27. Kırım'ın önemli ve lokomotif sektörleri. 28. Kırım Türkleri üzerine yabancıların ve kültürel emperyalizmin etkileri. 29. Kırım Türklerinin önemli Türk Hanedanlıkları ve Soyları. 30. Kırım Türklerinin önemli klasik ve kültürel, tarihi, sanatsal, nitelikli modern kitapları. 31. Kırım Türklerinin Kırım dışında kalan ülkelerdeki politik ve toplumsal varlıkları. 32. Kırım Türklerinin diaspora ve lobi gücü. 33. Kırım'ın önemli tarihi yerleri ve müzeleri. 34. Kırım Türklerinin önemli website adresleri. 35. Kırım Türklerinin günümüz önemli şahsiyetleri ve toplum önderleri. 36. Kırım Türklerinin önemli yemekleri ve içecekleri. 37. Kırım Türklerinin geleneksel kültürel yaklaşımları. 38. Kırım Türklerinin düzenledikleri önemli etkinlikler. 39. Kırım Türklerinin aile yapısı ve sosyal ilişkileri. 40. Kırım Türklerinin sancakları ve tamgaları. 41. Gelişim ve güçlenme adına Kırım Türklerinin ihtiyaçları. 42. Kırım Türklerinin folklorik yapısı ve geleneksel kıyafetleri. 43. Kırım Türklerinin folklorik ve kahramanlık müzikleri. 44. Kırım Türklerinin önemli ve nitelik müzisyenlerinin şarkıları. 45. Kırım Türkleri sinemasının ve dizi filmlerinin önemli örnekleri. 46. Kırım'da Yahudi varlığı ve etkileri.
Comments