Bilderbergizm ve Bilderberg Üyeliği
- Kızıl Kurt Teşkilatı
- 26 Mar 2018
- 3 dakikada okunur

Çok uluslu dev ABD şirketleri tek bir dünya devleti kurmak ve dünyayı yönetmek için üç gizli örgüt kurmuştur. Bu örgütlenmenin en üstünde Dış İlişkiler Konseyi (Council on Foreign Relations, CFR), onun altında Üçlü Komisyon (Trilateral Commission, TC) ve Bilderberg Grubu (Bilderberg Group, BG) bulunur.
Trilateral ve Bilderberg'in kurucularından CFR üyesi Prof. Zbigniew Brzezinski, petrol krizinden 6 ay sonra 1973'te Japonya'da yapılan Bilderberg toplantısında, CFR, Trilateral ve Bilderberg''m ortak amacını şöyle açıklamıştır:
"Yarım düzine seçkin kişi (elit), dünya mali sistemini rayına sokmalıdır, ilişkilerimizi bu doğrultuda geliştirmeliyiz. Enstitücülüğe, bürokrasiye, yeni prosedür ve komitelere direnmeliyiz. Bunların yerini alacak yapılanmaları önceden hazırlamalı ve uygulamaya geçmeliyiz. Bu örgütler Tek Dünya Düzeni'nin sadece bir aracı değil, uluslararası bir parçasıdır. Ulus devletlerin dış politikaları genellikle ekonomi ve para politikalarıdır. Bunlar da yüksek düzeyde seçkin bir dar kadronun oluşturduğu temel politikalardır. "
Aynı toplantıda CFR'çiler, Trilateralistler ve Bilderbergerler eliyle uygulanacak Tek Dünya Düzenine (Yeni Dünya Düzeni) yönelik aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. Güçlerini pekiştirmek;
2. Dünyanın siyasal ve mali hegemonyasını paylaşmak;
3. Uluslararası ekonomik birliği kurmak;
4. Gümrük engeli olmaksızın ürünlerin serbest dolaşımını sağlamak;
5. Ulusların ekonomik birliklerini kurmak;
6. Ulusal orduları dağıtmak, uluslararası polis gücü kurmak;
7. Uluslararası bir parlamento kurmak;
8. Birleşmiş Milletler ve her türlü uluslararası kuruluşa üye ülkelerin egemenliklerini sınırlamak;
9. Ulusal istihbarat teşkilatlarını sivilleştirmek;
10. Askeri otoriteyi sivil siyasi otoriteye bağlamak;
11. Bölgesel valilikler aracılığıyla askeri üsleri denetim altına almak;
12. Dünya genelinde özelleştirme yapmak;
13. Dünya genelinde borsalaşmak;
14. Dünya genelinde vakıflaşmak;
15. Yeteri kadar demokratikleşmek;
16. Karşılıklı bağımlılığı yaymak;
17. Solu ortadan kaldırmak;
18. Çok uluslu ekonomi ve finans koalisyonları ile sendikalar, tröstler ve karteller arasında ittifaklar kurmak;
19. Bağımsız merkez bankaları kurmak;
20. Ülke bütçelerini dengeli bir biçimde açık verir tutmak, sürekli ve artan borçlanma döngüsüne sokmak;
21. Teknokratların kullanılmasıyla politik-mali hanedanlar oluşturmak.
CFR-Trilateral-Bilderberg emperyalizminin bu kararlan, ABD Başkanı Bush'un 2002 tarihli "Küresel Saldırı Stratejisi"nde 8 temel şart olarak karşımıza çıkmaktadır.
1. ABD, dünyaya kendi güdümündeki, "demokrasi"nin benim-senmesini şart koşmalıdır.
2. ABD, tüm ülkelerde, "hür teşebbüs" ve "serbest piyasa ekonomisi"nin benimsenmesini şart koşmalıdır.
3. ABD, dünyada "sivil siyaset "in askeri kanadı yönetmesini şart koşmalıdır.
4. ABD, emperyalist yayılmacılığa direnen ülkelerin, komşularına karşı "dostane tavır almama" suçlamasıyla bertaraf edilmelerini şart koşmalıdır.
5. ABD, tüm ülkelerin NATO ve AB 'ye üye ülkelerle işbirliği yapmalarını ve uyum içinde çalışmalarını şart koşmalıdır.
6. ABD, dünyada "modern muhafazakârlığı", İslam ülkelerinde ise "ılımlı İslam"ı benimsemiş hükümetlerin işbaşına gelmelerini ve iktidarlarını sürdürmelerini şart koşmalıdır.
7. ABD, sadece "silaha başvurmayan özgürlükhareketleri"nin desteklenmesini şart koşmalıdır.
8. ABD, hegemonik, askeri, ekonomik ve politik gücü ile dünyada barış ve istikrarı korumak için, "teröristler" ve "müstebit diktatörlüklere " karşı önceden vuruş savaşını ve bu savaşta devletler koalisyonuna kendisinin liderlik etmesini şart koşmalıdır.
Bilderbergizm ideolojisini gerçekleştirmeye soyunmuş Bilderberg Grubunun Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Japonya'dan olmak üzere yaklaşık 900'e yakın üyesi vardır. Grubun, bugüne kadar Türkiye'den 50'ye yakın üyesi olmuştur.
Bu üyeler, Bilderbergizm'in kurucularından Polonya kökenli Dr. Joseph Retinger'in koyduğu aşağıdaki kurallara göre seçilirler ve amaca yönelik hizmet ederler:
• Batı'nın etik, kültürel değerlerini paylaşan ve savunan herhangi bir ülke vatandaşı Bilderberg toplantılarına davet edilir.
• Ülkelerinde saygı duyulan, derin bilgi ve yetenek sahibi olan, ulusal ve uluslararası çevrelerle yakın ilişkileri bulunan kişilerden en üstün niteliklere sahip olanlar Bilderberg Ülke Temsilcileri tarafından saptanır. Bu kişiler ya doğrudan doğruya ya da toplantılara davet edilerek sınandıktan sonra Bilderberg Yönetim Kurulu 'nun onayıyla üyeliğe seçilirler.
Türkiye'deki Bilderberg üyeleri, Bilderberg Türkiye temsilcileri olan (eski) Büyükelçi Muharrem Nuri Birgi, işadamı Selahattin Beyazıt, işveren Suna Kıraç ve işadamı Mustafa Koç'un önerileriyle seçilmişlerdir.
Kaynakça Kitap: Dış İlişkiler Konseyi CFR Türk Bilderbergleri Yazar: Erol Bilbilik
Comments